domingo, 23 de noviembre de 2014

Vídeo i educació de Joan Ferrés

DADES BIBLIOGRÀFIQUES: 

L'autor d'aquest llibre "Vídeo i Educació" és Joan Ferrés. Es va publicar el 1988 per Laia Editorial, però quatre anys més tard tal Editorial va desaparèixer i va ser llavors l'Editorial Paidós que van fer possible una segona edició. En aquesta última l'obra la modificació és només en algunes errades i poca cosa més. Però van passar els anys i es van realitzar algunes modificacions més, com la reducció dels capítols dedicats al desenvolupament de programes educatius, creant un nou capítol de "criteris d'avaluació i l'ús dels vídeo programes didàctics". Un altre nou capítol també es va introduir com a "projecte educatiu per a la integració del vídeo" a l'escola. 


IDEES PRINCIPALS: 

A l'escola s'ha observat que els alumnes aprenen més fàcilment amb tot el que té a veure amb els mitjans audiovisuals, on ens trobem el so, la imatge i la possibilitat d'enllaçar dos elements i alhora de modificar-los... I no amb el contingut d'una manera mecànica i memorística. Una frase que resumeix molt be aquesta idea seria "Una imatge val mil paraules".
En el llibre hi podem trobar un munt de consells sobre la correcta utilització i aplicació dels programes educatius, per exemple, anar introduint gradualment l'ús de mitjans audiovisuals i així qualificar un tipus de classe més agradable i participativa, però sens dubte, el més important d'aquest llibre són les directrius que ens han d'efectuar per integrar els mitjans de comunicació en l'àmbit de l'educació, en cadascuna de les àrees.
El més important és l'ajuda del centre a tenir una visió més positiva i pràctica dels mitjans audiovisuals per ensenyar-los sense cometre errors que dificulten el procés, d'altra banda és important seleccionar el material tècnic necessari, i que el centre, algun dia, tingui una correcta instal·lació on cada classe té tots els recursos necessaris.
Per concloure, la tecnologia de vídeo pot facilitar la interacció entre l'estudiant i el programa, entre l'alumne i el professor, entre l'alumne i els altres companys. Encara que el programa és el mateix per a tots, cada alumne rebrà de forma diferent, depenent de la seva personalitat i la riquesa de les seves experiències anteriors.


Aquesta entrada l'hem fet entre la Victoria i jo. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario