martes, 11 de noviembre de 2014

Viquipèdia

Què és la Viquipèdia? 
És una enciclopèdia lliure escrita col·laborativament per internet. N'hi ha versions en més de 280 idiomes. Tothom hi pot contribuir.
El projecte es va iniciar el 15 de gener de 2001, i va ser fundada per Jimbo Wales i Larry Sanger sota el lema "L'enciclopèdia lliure que tots podem editar".

És segura Viquipèdia? 
Viquipèdia manté estrictes normes per a l'edició dels seus articles, sent el seu lema principal: el "Punt de vista neutral" dels articles. També fa gran recalcament en no emprar material amb drets d'autor. Encara que, existeixen múltiples controvèrsies sobre la seva fiabilitat, doncs qualsevol pot modificar els articles en qualsevol moment (especialment en articles polèmics i en idiomes on els controls no són forts). Per tant el vandalisme, el spamming i el fanatisme, són els grans enemics de la viquipèdia i haurem de vigilar amb ells.

Després de saber què era la Viquipèdia, vam posar-la en pràctica amb un treball en grup. Vam haver de triar un tema per a modificar un article ja existent al Viquipèdia, o bé, per fer-ne un nou. El meu grup format per la Vicky Marqués i jo vam escollir completar l'entrada sobre l'escola Summerhill.

Per a poder començar a completar l'article calia registrar-se a Viquipèdia, així que així ho vam fer. A l'hora de completar l'entrada vam treure informacions de llibres i pàgines webs.

Ara us mostraré el nostre treball realitzat:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Summerhill_School


No hay comentarios:

Publicar un comentario