miércoles, 29 de octubre de 2014

Documentar, una mirada nova


A seminari ens han proposat llegir aquest llibre: "Documentar una mirada nova."
Aquí trobareu un petit resum sobre el llibre que crec que us pot interesar:
DOCUMENTAR, UNA MIRADA NOVA; és un llibre escrit per l’Associcació de Mestres de Rosa Sensat, on s’expliquen un recull de descobertes que fan els infants durant l’etapa dels 0 als 6 anys de vida, concretament a les llars d’infants i a les escoles, utilitzant breus textos i diverses fotografies. El llibre està dividit en quatre apartats.


En l’introducció es defineix en vàries ocasions i de diferents maneres el terme “documentar”, i ens fa veure que és una acció que ja fa anys que es porta a terme en les escoles, i ens explica  el cas concretament de l’escola Barrufet.
En el segon apartat trobem el títol de trenta històries, trenta mirades, que com bé descriu el propi títol són trenta situacions de la vida quotidiana que s’expliquen breument i que van acompanyades d'un seguit d’imatges visuals i de fotografies, que ajuden a comprendre molt millor aquestes situacions quotidianes, ja que a vegades una imatge val més que mil paraules.

El tercer apartat s’anomena "Sentit de la documentació seleccionada", on s’explica quina documentació ha estat escollida per dur a terme aquest recull d’imatges i el per què d’aquesta tria tan selectiva i precisa.

El final del llibre acaba amb un petit apartat que s´anomena "Quan la curiositat no s’esgota" en el qual hi apareixen dues converses mantingudes entre 2 o 3 persones de la xarxa que parlen sobre la gran importància de la documentació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario